Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fåglarnas evighetssång

vad händer när hjärtat slutar slå
när rummet fylls av tystnad och tiden slutar gå
när andetagen inte räcker till
när livet helt plötsligt står still
När fågelkvitter övergår till ett skrik
skrik som kalabalik
för att söka, döva och sedan förstöra
Mitt hjärta slår förbi de döva
säger åt mig, snälla låt det inte förstöra
Jag står där ensam kvar
med saknaden av alla de nära som med tiden flytt
saknaden gör sig påmind ständig om på nytt
om och om igen
en tid som är lång
ja, det är är alla fåglars evighetssång




Bunden vers (Rim) av miominmaj
Läst 152 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-24 19:02



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Igenkännande skrivelse om det förgångna
och det kvarvarande?
Och jaa bättre en näktergalssång
Om och om igen,ovanför
Bäcken, än en surgubbe
i häcken?
;)
2021-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Fåglarnas sång är inte evig.
De är djur, inte evighetsvarelser, som människorna.
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

miominmaj
miominmaj