Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan i röd klänning

*
Havet finns för alltid
jag gråter tyst i din nacke
regnet faller hårt och kallt
du kysser mig farväl
vi håller om varandra
för allra sista gången

En flicka i röd klänning
cyklar fort på trottoaren
det regnar och hon är rädd
klänningen är ny och
vägen hem har gått vilse
ovanför skriar fåglarna

Hon i fönstret mitt emot
tittar på mig i kvällen
det skall bli regn i morgon
en kväll är vi båda borta
vi har blivit ett med allt
och havet finns för alltid










Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 1312 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2021-05-25 07:18



Bookmark and Share


  Smultris
Denna text tilltalar mig, jag tycker om hur du komponerat verserna.
Dikten stannar kvar i mig.
2021-12-30

  bumerang

Beundrar övergångarna som flyter fram mellan havet och döden.
2021-08-08

  Hopplös själ
Den gick rakt in.
Tack!
2021-06-27

  Susen VIP
Vemodsvackert!
2021-06-07

    ej medlem längre
Känslosamt, kraftfullt och ovanpå allt detta - evigheten i havet som omsluter allt. Regnet och tårarna som faller sida vid sida. WOW!
2021-05-27

  Gunwale VIP
Suverän text, fin komposition!
2021-05-25

  Kajan VIP
En oerhört fin text, som verkligen är värd att ge tid; här avlöser de närmast självlysande scenerna/bilderna varandra. En komplicerad och stark känsla finns som verkligen berör.
2021-05-25

  Nanna X
Så fin och sorglig. Uppskattar särskilt minnesbilden av den cyklande flickan, hemvägen som gått vilse och slutraden med det eviga havet.
2021-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP