Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjuv

Du har ljugit och bedragit
Fast du sagt du menat väl
Du har stulit, du har tagit
utan något giltligt skäl

Du har varit kalkylerad,
sagt just vad som behövts
-För att få mig attraherad,
så att mitt tvivel sövts

Du har letat efter svaghet,
en brist i mitt försvar
Du har lyssnat i min närhet
-och sen anpassat ditt svar

Du har inte vågat välja,
låtit mig bestämma allt
Din stoltet lätt att svälja
-en ganska ömkansvärd gestalt

En väldigt rädd och vilsen kille,
som spelar väldigt stor martyr
En skurk förutan snille
-en platt karikatyr

En stackars privvad snubbe
som inte alls vet vem han är
-För endast med sig trubbel
och ställer bara till besvär




Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-25 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva