Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det försvunna Brudparet. ..*


Marion Bråde
Gifte sig med
Raymond Djup

De var båda bråddjupt
förälskade tillsammans
i sin hemlighetsfulla

Brunns ort med mossa
Pestskråp Ormbunkar
blommande Löjtnants
-hjärta och Liljekonvalj

En dag var de alldeles
som försvunna och
Traktens folk undrade
vart de i all sin dar
tagit vägen. ..?

Efter några år blev de
Dödförklarade och
Arvsfonden gick in.

Och skötte om det lilla
soldattorpet med sitt
rogivande skogsbryn

Men det konstiga var
att det alltid fanns någon
bland bygdens människor

Ung eller gammal som hade
Drömt någonting om dem.
Var natt året om. ..

Gåtan lämnade liksom inte
Trakten. Ett försvunnet par
levde kvar, där i en vandrande
Kollektiv drömbild. ..ifrån 30-talet

Och gör det än idag,liksom.
Utan att behöva något svar.

* * *


(Inte ens utifrån utomsocknes
s.k olika sorters "experter". ..)


För legenden lever ju alltid
sitt eget liv,så länge gåtan än
består,i sin egen gåtfullhet. ..?









*
Tillägnad: alla dessa bygde
-historier som lever sitt eget
liv bland lokalbefolkningen. ..










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-25 16:04



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande händelse, som har evigt liv.
2021-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP