Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgift på Skrivarsidan.nu


Hobby Skriva

Hej! Hobbyn Skriva här! Jag är här för att klaga. Jag anser mig vara en bra hobby. Det krävs inte så mycket för att kunna ha kul med mig. En penna och ett papper, sen är det bara att sätta igång. Visst, jag skulle önska att de som har mig som hobby, kunde stava hyfsat och bygga meningar som är läsbara. Men det brukar bli bättre när de hållit på med mig ett tag. Jag är egentligen en utmärkt hobby. Så många tankar det går att förmedla med hjälp av mig. Så mycket tröst det skrivna ordet kan ge. Och kunskap och, ja allt. Men det jag hänger upp mig på, är det där med att ha mig, SKRIVA, som hobby. En hobby tänker man väl inte på hela tiden, inte alla dygnets timmar iallafall? Som min kompis hobby Golf. Hen får hålla på ett par timmar då och då och ofta med väldigt engagerade människor. Detta pågår utomhus och ofta i vackert väder. Sen kan min kompis Golf dra sig tillbaka och vila sig ett tag. Golf spelas inte hela tiden, dag ut och dag in. Och likadant med min gode vän Sticka. Hen har det väldigt intensivt i perioder. Stickor klirrar och nystan efter nystan förvandlas till vantar, koftor, raggsockor, you name it. Men det blir ändå lite tid för vila, Sticka sover gott de flesta nätter. I motsats till mig då. Ibland protesterar jag. Till exempel inatt. Klockan var kvart i tre, jag hade precis kommit till ro, vad hör jag då! Jo, den här kvinnan som säger sig ha mig "bara som hobby", tänder lampan och letar efter penna och papper. "Nej, nu jäklar", tänker jag, och puttar diskret ner både papper och penna på golvet, sen åstadkommer jag ett litet strömavbrott. Jag måste faktiskt också få vila! Hobby, jo, jag tackar jag, jag känner mig som en "dygnet-runt-sysselsättning". Tänk om den här människan skulle kunna ta och avsluta något av sina texter , så jag fick vila mig, någon gång.
I stort sett är jag, trots allt, nöjd med de som har mig som sin hobby. Ett sånt engagemang! Golf och Stickning är inte en hälften så trevliga som jag är.
Tack för mig!
Vänligen hobbyn Skriva




Övriga genrer (Kåseri) av Cikoria Blå VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-25 19:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Kult kåseri om hobby som engagerar så många människor!
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP