Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Conny

Jag tänker att den dagen då du föddes en dag i maj i mitten av femtiotalet sträckte du dina små nävar mot världen och försökte fästa blicken hos den mamma som burit dig i sin mage. Jag tänker att du betydde så mycket för henne och för honom som du sedan kallade din pappa. Jag tänker att ni var två och sedan blev ni tre och ni blev en familj där du blev löftet om framtiden.

Nu ligger du ensam i en lägenhet under alla täcken och fryser. Tv:n fyller vardagen med mänskliga röster och bilder dygnet runt. Ändå är det så tomt. Finns det någon som vet att du lever? Är det någon som bryr sig om du dör? Det finns en syster i Halmstad som ringer ibland.

Du drömmer om att din pappa slog din mamma och att du ständigt var rädd. Att du blev en mästare på att gömma dig. Ett liv med droger och fängelsevistelser. En värld där alla lurar alla och den som är hårdast vinner. Samvetet gnager. Ensamheten tär.

Jag lägger mig ned
Drar täcket över huvudet
Jag skiter i allt och alla
för de skiter i mig

Jag vill förena mig med barnet
som sträcker sina nävar mot världen
som söker en blick att fästa tillit i
som ett löfte om en framtid




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-26 00:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Verkligen berörande skrivet!
Vissa skrivelser tävlar inte.
De är oefterhärmliga och
bara finns där i sin egen
styrka,som denna
din Dikt!
;)


2021-06-17

  Anya VIP
Vilket personporträtt. Så gripande och snyggt. Sannerligen levande beskrivet. Känner med Conny. Tänk vad barndomen sätter spår.
2021-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande om hur svårigheter, grymheter och problem vi får uppleva som barn hänger med och tecknar konturerna för vuxenlivet - det är så orättvist - "av den som intet har ska tagas också det den har", minns jag att jag läst i Nya Testamentet... - sociala reformer, större medvetenhet i skolor, förskolor, mer trygghet är ännu bara en dröm...
2021-05-28

  Kungskobran VIP
Starkt
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP