Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PERS-pektiv.


Svarta tavlan


Jag vill ha en tavelsudd för min svarta tavla.
Jag vill bara se svart.
Ett friskt skiffer för ny skönhet att börja om med.
Så att jag blir av med det gamla dammet.
Så fult och smärtsamt, eftersom det bleknar bort.
Jag vill bli av med det gamla dammet.
Ge mig en gedigen tavelsudd för min svarta tavla!
Jag vill vara omgiven av svart.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 678 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-05-26 12:21



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Han vill vara ett svart hål
för brudar, som ger honom händelse-
horisont.
2021-05-29

  Staffan Nilsson

Jag ser bara mörker här.
Som om att radera ens egen historia, eller kanske all historia, är förutsättningen för ny.
Som om att bara göra slut på allt kan bana väg för en ny framtid.
"Jag vill vara omgiven av svart" är så nära döden det går att komma.
Och kanske är det början på något nytt?
Jag ser bara mörker.


2021-05-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/photo?fbid=5495342167206820&set=a.485575131516907

2021-05-26

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Antrax tavla i krypto valuta?
26 maj magiskt datum total förmörkelse av månen och fullmåne en bra tid att registrera sig i min ritual du är fast besluten att hjälpa mig snälla skriv till mig.

Facebook

2021-05-26

  Lottie Ålhed VIP
Tabula rasa En ny början Inte på det vita arket men på den dammfria svarta tavlan. Ger nya perspektiv. Fint.
2021-05-26

    lydriket
En fängslande frigörelse av det i mörker infångade ordet.
Vad döljer sig bakom ytans lager? När ögat byter fokus? Och bortom korrekthetens damm?

Skickligt utformad betraktelse, väl avvägd passpartout och med rätt djup.
2021-05-26

  Ulf Carlsson VIP
Möjliga tolkningsnycklar:
1. Aristoteles, Locke, Rousseau och begreppet "Tabula rasa".
2. Den andliga pånyttfödelsen.
3. "Scener ur ett äktenskap"

2021-05-26

  AiA Maria den fria


Just så
Varde ljus


SOL!

Tack!
2021-05-26

  WyS VIP
Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna......
2021-05-26

  alicja lappalainen VIP
J.Lock-ande :):)
2021-05-26

    Sefarge VIP
Bra be-skrivet. Tänk att få börja om
Och för att kunna synliggöra
Det svarta bör man ju ha
En del vitt i/med sig
Annars syns ju Intet
Och allt blir bara
till ett mörker?
;)
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen