Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Med "glömska" över det sensationella fyndet. ..)


Utom jordisk skönhet. ..



En meteorit bit
Med organiskt
material inom
sig.som skulle
Bevisa utom-
jordiskt liv

En sådan världs
-sensation och
Den gamle pen
-sionären som
visste om det.
Och betydelsen
Av det,med pris
-belöning därtill

Åt jordgubbar med
Grädde från en ut
-döende värdelös
Lantras. Lade det
Stora fyndet i en
Metallbox. Skulle

Gräva ner den bak
-om en dikes trumma
med förklarande lapp
inuti.

Hoppades sen att
Han skulle få leva
I lugn o ro. Tiden ut

Och att någon skulle
Förbarma sig över
"hans" onödiga lant
-ras. Så att de kunde
leva vidare in i framtiden.

Med det kunde han ju
Inte få reda på och veta
säkert så där i förväg

För det var ju trots allt
bättre några trofasta snälla
djur överlevde

Än att det blev ett jäkla liv
Över en för visso för mäns
-kligheten intressant utomjordiska
stenbit tänkte den gamle trotsige
Geolog professorn.Log i sitt stilla
sinne. ..

Och frågade de 2 barnbarnen om
De inte kunde tänka sig att äta upp
lite mer jordgubbar ?

Av dagens skörd som blivit över
och som förvarades i kylskåpet.

-Jaaa.a. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-26 20:30



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
En liten stenabit
som inte hör hit
kan förklara allt
med det mesta
på vägen,smalt
inga spår blev kvar
tyvärr
2021-05-27

  Scarlett Miryam VIP
Ingen lantras är onödig... lantkaka söker rätt maka?
(Eller som bokhandlare Jansson sade om min svenska husdjursavelshistoria från 1933: "Vilka konstiga böcker du ska ha!" - någonstans finns det någon som förbarmar sig över det mesta, men hur finna rätt [jord]gubbe...?)
2021-05-27

  bumerang

Känner av en viss ”Greta-effekt” i det underliggande budskapet.
Den pensionären gick inte att köpa.
Har du hans telefonnummer ;-))
2021-05-26

  Bodingen VIP
Tidskapslar är kul. Undrar vart jag grävt ner min?
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP