Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Citat ur "Baktankar" © Sten Wiking


DEN FALSKE SAMARITEN

Den som i sin egocentriska egennytta
blir hjälpt genom att utge sig för att
hjälpa andra,
är i det egenmäktiga förfarandet ett
utnyttjande av andra för sitt eget väl-
befinnande där det visar sig att det
var en falsk samarit som själv var i
behov av hjälp men som var för stolt
för att fråga om hjälp.

~




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 180 gånger
Publicerad 2021-05-27 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP