Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

När regnet faller
fälls vätans galler,
dagen blir dyster
och sommaren förlorar sin lyster.

Men regnets mening
blir jordens rening
som växtliv göder,
gynnar naturen från norr till söder.

Nog finns det dagar
då regn behagar
hjärtat och själen,
och i bistra tider blöter tjälen.

Regnmolnens väta
får man tillmäta
evig förmåga
att bidra med livgivande tåga.

Må regnet falla,
det gynnar alla
som ett gott omen,
och stadgar att på regn följer solsken.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-27 10:01



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En fin kontemplation över regn som gillas. Tycker om de fina och naturliga vändningarna i texten.
2021-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström