Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Växter, djur och människor får sitt rotfäste och sin näring beroende på det klimat och den jordmån som de föddes in i!


Vår planet med dess olika klimat och växtzoner

Vi föds precis som växter djur in på den breddgrad
som passar just den art som vi föddes till!

Våra kroppar/mentalitet har anpassat oss till den miljö, klimat
där vårt rotfäste finns.

Vi är ett med vår fauna. Vi ska egentligen nära oss med
den mat som finns i vår miljö!

Vad händer när djur och växter planteras in i vår fauna
som kommer från en annan växt zon?

Plötsligt förökar de sig och kväver den inhemska växtligheten.
Dessa invasiva växter/djur tex lupiner, jättebalsamin, signalkräftor
tar död på de inhemska arterna.

I lokaltidningen stod att om du har några av dessa invasiva arter
i din trädgård så kan du bli anmäld och belagd med böter om
du inte tar bort dem.

De ska tas upp och läggas i sopsäckar och läggas på brännbart!

Förblir en lupin en lupin eller kan den korsas med en blåklocka
och bli en"klupin"?

Men

Människor är väl människor oberoende av hudfärg, kultur, klimat
religion och näringsbehov!?

Bor vi i Sydafrika får vi väl använda mer solskydd och kommer
vi från Sydafrika med mörk hudfärg och flyttar hit får vi äta
mer D-vitamin.......

Vad händer när vi tappar rotfästet och flyttar till en zon där
vi egentligen inte ingår i faunan?

NATUREN har svaret!










Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-27 11:22



Bookmark and Share


  Koloristen
Blod och jord!
2021-05-29

  Staffan Nilsson

Ja, människor är djur (Homo sapiens sapiens) som finns och frodas i alla klimatzoner.

2021-05-27

  Kungskobran VIP
Människan råttan och kackerlackan är otroligt anpassningsbara
2021-05-27
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP