Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TANKENS VINGAR

Från olympos till Akropolis och Parthenons marmorstoder och stenhällar som putsats
av väder och vind miner dess storhetstid av hieroglyfers och symbolers myter.

När de vitalt spänstigt otämjda idiomen utan
någon ex cathedras institutionaliserat villkor-
ade bojor där de upptäcktsresande språkek-
vilibristernas experimentlusta överträda
gränser för sin ohämmade poesi där barnets,
ungdomens och den vuxnes oskolade sinne-
lag med all sin potential tillåts verka planter-
as nya frön i litteraturens trädgård där det
analoga universum ständigt är rådande.

Det luxuösa över att flyga med tankens vingar
och möjlighet återvända till Eden berusad av
lust och det storslagna i att vara ett med alltet
är den entusiastiska berusning som alltid åter-
vänder men vad kunskapens träd har kvar
erbjuda återstår se.


~






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-05-27 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP