Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergen

Vidsträckta berg så långt ögat kan nå
Ståtligt och mäktigt står med härdad stolthet
Med sina kronor rör den himmelska blå
Vita med den allra renaste snö
Fläckfri och befriad från människans förpestande utsläpp
Deras vidsträckta under omfamnar moder jord med den starkaste grepp
Robust och envis som den striktaste fadern
Himlens heliga välsignelse lyser över
De mäktiga kungabergen
Deras naturliga majestät given av
Självaste Skapelsen i sin Absoluta vilja
Ty det är bland de högsta utav dem
Som gudarna har sin eviga boning




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2021-05-27 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP