Hon arbetade bl a på restaurang
Trappan, som hade en barservering
och en fin matsal, med en trappa som
ledde ner och upp till teatern på första
våningen. Därifrån kom folk upp i mellan-
akten, åt eller drack något...
I barserveringen stod en grillkock i ett hörn,
där kunde man beställa vad man ville ha
att äta, allt var nylagat även pommes frites...
Hemma serverades alltid god mat, mycket
god borde jag säga... Fina smörgåsar gjorde
mamma också där precis, som på jobbet...
Men sa mina vänner, gör jag aldrig något, visst
sa jag, jag brer smörgåsar också och lagar mat...
Men hur ser de smörgåsarna ut då, undrade
vännerna... En enkel brödskiva med lever-
pastej och gurka t ex, sa jag...
Vad säger din mamma då när hon ser
att hon får en så platt och enkel smörgås,
undrade de då...
Hon säger, SÅ JÄTTEGOTT!
Men om den tråkiga snitsen på mackan,
vad tycker hon om den?
Den påpekar hon inte ens... Hon säger bara, att
bli bjuden på en smörgås, som hon inte själv
har gjort känns både gott och stort... Och
vad det skall bli och vad det än blir är
det, det roligaste... Att själv bli
uppassad nå´n gång...
Och bara få koppla
av en stund... Det
är guld värt...