Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtrollande ros

En ensam ros fångade min blick

Dess taggiga stjälk drog mig till sig

Som vore jag hypnotiserad 

Likt Törnrosa blev av spinnrockens slända 

 

Rosens blad lika röda som blod

Förföriskt vacker den är

Både i utseende och doft

 

Jag vill ha den där rosen

Bära den med mig likt en klenod

Men samtidigt skrämmer lockelsen 

 

För tänk om min längtan inte kan stå emot 

Dragningskraften de vassa taggarna har 

 

Det är som om något djupt inom

Vill veta hur vass rosen är

Vill se om mitt blod

Har samma färg som rosenblad

 

Blundar hårt och ryser till

För hur lätt det kan vara

Att bli farligt betagen av något

Vackert och samtidigt lite farligt

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-31 08:44



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Bra! Spännande, fint formulerad och en fascinerande tanke. Hög igenkänningsfaktor också. Tack!
2021-06-09

  ULJO
Rosen vackert farlig
2021-06-01

  Susen VIP
Ömt och längtansfullt om rosen. Fint
2021-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om rosen som både lockar och skrämmer.
2021-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP