Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens harmoni

Bäckar rinner så stilla och lugnt
Genom marker av gräs
Som växer så snabbt och fint
Formar en vacker grönska
Kryddade med blommors färgglada mångfald
Som formar prickar av gult och rött och lila
Bland den gröna naturen
Bina surrar och svärmar så stolt och målmedvetet
Suger nektar och sprider frön
Till nästa generations växtlighet
Träden reser sig mäktigt och självsäkert
Deras löv formar gröna kronor
Som kastar skugga och skydd åt de små liven
Under deras majestätiska överhet
Åt hararna som skyttar så högt och ivrigt
Åt rådjuren som betar sig så fridfullt
Och åt räven som jagar så listigt slugt
Medan solen lyser så varmt och ljust
Dess starka strålar ger liv och kraft
Till landskapets själ
Detta är naturens harmoni
Där alla delar utgör en balanserande enhet
Formar en levande värld av skönhet och ljuvhet




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2021-05-28 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP