Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigets verk

Fördärv och elände
Har ruinerat detta land
Smärta och lidande
Har brutit dess harmoni och fred
Hatet och vreden
Har förgiftat dess sinne och kultur
Girighet och maktlystnad
Har splittrat och söndrat dess folk
Hänsynslöshet och empatibristen
Har korrumperat dess ideal och principer
Desillusionen och bitterheten
Har krossat människovärdet och kärleken
Råheten och brutaliteten
Har slaktat och massakrerat dess medborgare
Propagandan och de falska orden
Har vänt broder mot broder, far mot son, vän mot män
Förbrytelsen och de hemska brotten
Har våldtagit och misshandlats dess lag och ordning
Hoppet och moralen
Har övergett dess värld
Ty detta är krigets värld
Härjar och slaktar detta stakars lilla land
Reducerar den till en nedbruten skugga av sin forna jag
Sönderbrännande hus
Kolsvart rök
Högljudda oljud
Lemlästade kroppar
Tjutande skrik
Söndertrasande lemmar
Traumatiska sinnen
Förstörda liv
Våldsamt död
Skoningslösa plan
Dundrande bomber
Jordiskt helvete
Kriget är




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2021-05-28 16:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP