Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klimatets vrede

Stora städer sjunker under havets allt högre vågor
Starka byggnader krossas till smulor av orkanernas hämndfyllda vrede
Väldiga skördar tinas bort av torkans fördärvande sjukdom
Oräkneliga djurarter dör ut utav förändringens hänsynslöshet
Enorma glaciärer smälts bort utav jordens akuta feberattack
Friska luften förgiftas utav avgasernas hejdlösa utsläpp
Vackra öar för evigt försvinner under planetens väldiga blå
Majestätiska skogar reduceras till urkalkande ruiner
Den artrika mångfalden är nu enbart en skugga av sitt färgrika välde
Vår enda värld lider utav vår kortsiktliga osundhet
När vår hejdlösa konsumtion och omättliga girighet
Dess skönhet har fördärvat av vår mänskliga naturs fula sidor
Klimatet är en tickande bomb och såvida vi inte nekar
Vår egen girighets lömska inflytande
Kommer vår värld att genomlida den totala förintelsen




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2021-05-28 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP