Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depression

Himlen gråter med väldiga tårar
Dess sfär lika mörk som dennes sorg
Vinden kyler likt ett brustet hjärta
Solen borta som om den kan ej finna mening
På axlarna bör jag hela världens tyngd
Mina steg släpper sig efter som om de är av bly
All massa och ingen energi
Huvudet böjd och blottat inför det mörka världen
Ögonen är likt ett par utsläckta brasor
Närhet till andra människor känns tusenmila långt
Ovårdad likt ett omänskligt djur
Även det vardagligt banala är en mödosam kamp
Bortom min emotionella styrka
När världen vill fördunkla min plats på denna jord
Mörker och kyla härjar över min existens
Längtar att det varma ljuset en dag ska väcka hopp
Allt medan jag vandrar livets långa väg
Genom det blinda mörkrets välde




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-28 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP