Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma vår

En vår utan tystnad eller kanske
dessa bleknade skuggor som skymta på
väggen kan vara tystnad.
Fåglar som kvittrar för de dövstumma och icke
för de hörande, vilka ej bryr sig

Sedan de nattsvarta molnbankarna över himlen.
Viskande är bladen på de gröna träden.
Viskande i vårvinden trilskandes med trädens bladverk.

Verkningslöst vankar vi av och an i våra hem,
kärlekskranka gömmer vi oss för varandra.
Tillslut återstår bara ensamheten och våra tvivel.

Denna tillslutna samman svärtade hysteri.




Fri vers (Prosapoesi) av Michael Folke Alfvén
Läst 105 gånger
Publicerad 2021-05-28 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael Folke Alfvén
Michael Folke Alfvén