Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isä

Isä
Saker jag lärt mig av min far:
Spela maskrosvissla.
Köra skottkärra.
Slå i en spik.
Vara tyst tillsammans.
Binda ett björkris till bastun.
Stilla gå axel vid axel.
Ro.
Dra upp ett ankare.
Kasta i nät.
Rensa nät i höstkyla.
Pilka och pimpla strömming.
Rensa och halstra strömming.
Välkomna och bereda alla plats vid middagsbordet.
Gräva och tillaga mat i eldgrop.
Snyta mig med fingrarna.
Bada bastu.
Stapla ved.
Stilla en tidig morgon dela på morgontidningen.
Trä smultron på strå.
Våga lära mig nya saker.
Återanvända ting.
Ta mig an min dag. Göra min dag, en dag till.




Fri vers (Fri form) av TinaNahkuri VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-29 07:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Se där. Em hel del användbara lärdomar.
Av min far fick jag bl a lära mig att hålla ordning på viktiga papper genom att föra in dem i pärmar. Det har jag haft mycket nytta av.
2021-05-29

    ej medlem längre
Det är mycket som kan komma väl till pass! Min morfar lärde mig hugga och stapla ved.
2021-05-29
  > Nästa text
< Föregående

TinaNahkuri
TinaNahkuri VIP