Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Det förtrollade palatset"


DEN UTTRÅKADE KEJSAREN

Han ligger på divanen likt
en romersk kejsare och
vägrar tala "med" folk
som bara talar "om" folk
dom aldrig talar "med"

Den strategiska retorik han
brukar är att låta folk fråga
om vad de vill för att sedan
ge dem svar som inte ställer
några nya frågor.

Finkänslig och kräsen,
bortskämd kanske,
tagit ut för mycket
av livets förskott
i sus och dus,
mus och rus
och plockat ut russinen
ur kakan,
finna sig den uttråkade kejsaren
sig utled på allt och alla.

Var finna det nya outforskade,
när allt redan hörts,
setts och känts,
när allting är uppfunnet,
uppbrunnet och försvunnet.



~






Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 371 gånger
Publicerad 2021-05-30 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP