Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du, det kan gå bra!

Mörker tätnar, världen snurrar, spinner
stirrar genom mitt fönster
Små bollar som inte syns,
tar andan ur mej
I det nya normala, brutala, sociala
på distans, digital konferens,
Ja eller nej, vaccin eller ej
Kolera eller pest,
Livet är en fest
Blir klimatsmart och äter grönt
Knäckta nötter, sjuka bananer
avokador stjäl allt vatten
Gröna sedlar seglar förbi
Fångar en fisk och skickar till annan strand
för att rensas av fattig hand.
Ger en samvetsslant på en glammig gala, så håll din trut
Trutar och måsar fyller stan
Råttor mitt på blanka dan
Va’f…
Jag sitter ensam, social vid skärmen och ser…
alla vackra hem, lyckade mänskor som ler
tar en selfi
Selfie, groupie, snap, tweetar på insta, OMG
beställer en stressboll, ett tyngdtäcke, full koll
och hämtar från instabox
I wish, I swish, Iwatch…
På min klocka syns små siffror som räknar mina steg, alla kalorier jag äter,
Livets countdown, ett hjärtslag i taget. The final countdown på radion…
ständigt uppkopplad, uppiffad, uppdaterad med retro, rätt tro, rätt ord, rätt åsikt, åsiktskorridorer.
Vart jag mig i världen vänder
Ser hur mer elände händer
ingen ände för den ende, den ena stående, den sjuke, lytte, blinde, döve…
Jag skriker, ropar, är jag osynlig…
De höga hattarna paraderar förbi i parodi av en demokrati
Kom och sjung en enkel sång om frihet… för de mäktiga männen, med eller utan byst
men kvinnan står med skammen, kvinna tänk på kläderna, tiden, cidern, anmäl… inte! Amen
Klockorna ringer, jag springer, till möten, till tåget, till det som ger stora friden. Vad i hela friden, överallt står striden.
Jag stannar, jag faller, faller, faller… ner i mörkret jag faller
Så tar tiden slut en stund när jag når min avgrund… en evighetssekund.

Vad är då en liten människa?
Oändlig till sin natur älskad, vacker inifrån och ut
Tills tiden tar slut.
Avskalad kärlek, på djupet älskad
Dyrbar bortom färger, rymd och ord
Till slut fann jag ut
Jag är inte definierad av allt jag gör
Jakten och kraven tär och förgör
Jag fann att jag och du är älskade trots allt,
mot alla odds
så att säga
För att jag och du är just de vi är.
Du och Jag, ett vi… Starka tillsammans
En liten sticka i mörkret som lyser hopp Kan delas och i dess ljus syns inte mörkret mer.
Du, det kan gå bra!



















Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-30 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion