Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om tiden

 

 

om hundratusen år

om människan ännu finns

hur mycket återstår?

vad är det man minns?

 

allt människan åstadkommit

till människors bästa och väl

nog har det förekommit

de haft sina skäl

 

somt till nytta, somt ej till nytta

nöden uppfinningars moder

har man till max utnyttjat

nutiden styrd av koder

 

opersonligt mycket numera är

man är ett nummer i kön

situationen tycks prekär

även om man gjort många rön

 

framtiden synes oviss och okänd

ingen kan om den spå

kanske har vi våra broar bränt

spåkulan dimmigt grå

 

om hundratusen år

om människan ännu finns

hur mycket återstår?

vad är det man minns?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-05-31 09:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Nån journalist kommer finnas kvar för vem annars skulle sticka micken under näsan på de sista överlevande och fråga: Hur känns det?
2021-06-01

  överlevaren VIP
Mycket bra dikt!
2021-06-01

  AiA Maria den fria

Livsavgörande frågor

Tack!

Får mig att reflektera över vad kan jag förändra just idag

Tack!
2021-06-01

  ULJO
En mycket tänkvärd dikt. Bokmärkt
2021-06-01

  Susen VIP
Intressanta och skrämmande fundering. Ja vad finns kvar? Tänkvärt
2021-05-31

  Kungskobran VIP
Om hundratusen år har mänskligheten funnit sitt sätt att leva och har det bättre än någonsin. Domedagsprofetiorna slår alltid fel.
2021-05-31

  Sparvögat VIP
Om hundratusen år får man nog vara glad om jorden finns kvar och är beboelig...
Och ska den finnas det måste vi människor behandla jorden med respekt och omtanke, men det kan nog redan vara för sent för jordens överlevnad...
2021-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Då tror jag att människan har orsakat så stor förödelse att vår planet är obeboelig.
2021-05-31

  angela Täubert fd Jansson VIP
Vi har förlorat kampen mot moder jord.
2021-05-31

  BenGust VIP
Som vi nu lever, finns då bara spillror kvar. Låglänt terräng I Oceanien och vid Bengaliska viken har satts under vatten och på en del håll i Afrika och I Kina har ökenspridningen tagit fart. Många ställen där är obeboeliga. Och några varv med multiresistenta bakterier har slagit ut en miljard. Regnskogen är savann. Och vi i norr har ömsom kyla och bränder.
Stor del av våra minnen är då kollektiva, i kamp mot farsoter och naturelement.
2021-05-31

    ej medlem längre
Kanske ett andligare folk om hundra tusen år
2021-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP