Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vi vill ha god värld

Om vi vill ha fred, måste vi sluta skramla med vapen
Om vi vill ha välstånd, måste vi sluta roffa ifrån varandra
Om vi vill ha jämlikhet, måste vi sluta förhindra potential
Om vi vill ha tolerans, måste vi sluta förlöjliga det annorlunda
Om vi vill ha frihet, måste vi sluta förtrycka andra
Om vi vill ha demokrati, måste vi sluta förhärjas av andra människors viljor
Om vi vill ha kärlek, måste vi sluta sprida det onda
Om vi vill ha rättvisa, måste vi sluta låta pengar tala
Om vi vill ha barmhärtighet, måste vi sluta förakta de svaga
Om vi vill ha medkänsla, måste vi sluta neka den andres värde
Om vi vill ha godhet, måste vi sluta låta ondskan härska över oss
Om vi vill ha människovärdet, måste vi besegra vår djuriska natur
Om vi vill ha en god värld, måste vi förändra oss själva




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2021-05-30 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP