Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universum

Ur inget kom existensen
Uppstått likt en tanke ur en gudomlig kraft
Evigt utvidgande och alltid expanderande
Omfamnar allt och alla
Som finns, har funnits och kommer att finnas
Ofattbara kedjor av de osynliga atomerna
Formar detta kosmologiska vidunder
En balans av energi
En själ av rörelser
Skapad av den allvetande planen
Så kaotisk men ändå så perfekt i sin form
Idén som formar materian
Materian som formar idén
Den eviga lagens cirklar utgör dess oskrivna princip
Harmoni av otaliga ämnen och energi ger liv
Till dess livlösa materia
Utifrån idéns oändliga vision
Universum är allt och inget
Överallt och bortom allt
Från de minsta atomerna till de största galaxerna
Omger den oss och ger oss en plats i dess existens




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2021-05-30 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP