Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprit och Hönökaka

Vi sitter och fikar med sprit och hönökaka
en junikvälle
Låt piskan från hörnet smaka
av vårt samhälle
Vi sitter och käkar pass
när vi rycker i hundens tass
då han går på dass
yes he does!
Vi sitter och fikar med sprit och hönökaka
en junikvälle
Natten är samsälle och sällsam
Tänk på alfred nobelle och balsam
låt piskan från hörnet smaka
På dagens nattvaka
vi sitter och käkar dagsvard på natten
På dagen går vi på nattvard
sedan solar vi en sval decembernatt på svalbard
Till danmark du kan gå via finland
du ej behöver båten ta
Det växer en fet finne ovanför min tand
En vårta över min feta tårta jag la
under prästens predikan
Han får oss att gråta
Vi sitter och fikar med sprit och hönökaka
en junikvälle

Björn Samuelsson - okt 1997




Fri vers av Björn Samuelsson
Läst 125 gånger
Publicerad 2021-05-30 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Samuelsson
Björn Samuelsson