Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ibland på Öland

 

jag tror det är när doften
av ön, av gulmåra och nymjölkat juver
av minnet av grymtande grisar och känslan av deras ryggar mot min handflata
av den varma asfalten mot mina bara fötter och av hö
hö på skullen, hö i näsan, hö under tröjan
och minnet av regn som droppade utanför la'gårn

 

jag tror att det är allt det där
och lite till
som ibland får mig att se
(och höra)
hur kossorna vallades från hagen till
mjölkning och tillbaka igen
hur vi fick stanna bilen och vänta
hur det alltid pirrade i min bröstkorg av kärlek
och hur jag längtade efter att få hålla näsan
mot kossans mage och andasandasandas.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av catharina.jerbo VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-30 21:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh. Sinnligt!
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP