Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

I en annan tid

I ett annat land

Vem var du då

Vad drömde du om

 

Nu är du här i norr

Ett land utan krig

Men med oskrivna lagar

Ett språk svårt att förstå 

Men med en ny frihet

 

Fri men ensam du blivit

Försöker finna en ny identitet 

Vill inget annat än att passa in

Men det är inte lätt i landet

Där "sköt dig själv och skit i andra" är lag

 

Längtar du hem till det som varit

Till livet innan rädslan och hotet

Fick dig att lämna allt som var du

Längtar du efter att känna dig hemma

 

Finns det någon du kan luta dig mot

Någon som kan svara på varför 

Vi här i norr gör si eller så

Varför vissa är öppna och välkomnande

Medan andra är fulla av hat

 

Ett land delat i två du kommit till

Där vi är många som ser nyttan

Av att olikheter möts och byter erfarenheter

Medan några få vill mota bort av rädsla

Allt det som inte passar in i deras mallar

 

Så vem du blir här i landet

Beror mycket på vem du möter

Den som sträcker ut en hand

Eller den som endast olikheter fördömer




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-04 07:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om att inte veta hur man blir mottagen i ett främmande land.
2021-06-04

  ULJO
Denna utsatthet, maktlöshet och oro som asylsökande möter. Det beskriver du bra här.
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP