Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känsligt ämne det här ... appropå önskemål enligt poeter.se's regelverk att vi ska sträva efter att vara så lite personliga som möjligt i våra skrifter för att undvika att det uppstår konflikter av personlig karaktär ... Men Poesi är personligt


En text utan avsändare ...

... kan ha mottagare ...

Men det förmedlade budskapet
saknar egentlig mening och innebörd
för mottagaren
då avsändare saknas

För att jag ska bli
berörd 
eller känna att 
att jag blir hörd

behöver jag åtminstonde känna
att det finns en avsändare
till den text jag tar emot
läser och tar till mig

liksom

jag behöver känna att
det finns en mottagare
för den text jag själv
förmedlar 
som avsändare

Samtidigt jag förstår
så innerligt väl
att även texter 
av mer
generellt
speciellt
och 
allmängiltigt
slag och karaktär

så ock har sin 
rättmätiga plats
ur ett universellt
perspektiv 
på allt som berör
vårt leverne
och våra liv

Kan till och med
uppskatta sådan texter
väldigt mycket
men inte på samma sätt

Då för mig
en text med verkligt
innehåll, mening och innebörd
som förmår att beröra mig

tarvar såväl avsändare
som mottagare
av kvalitativ valör

Däremot kan
jag själv förmedla ord
med särskild innebörd och mening
som har en specifik mottagare

Men väljer oftast att 
göra såväl innebörd som mening
lite mer generellt allmängiltig
för att den ska beröra flera mottagare

Det jag ofta benämner 
konceptuella mottagare/grupper av mottagare 

Nog om detta här och nu
behövde bara få skrifta ner
hur jag ser på det här

Lite för att själv kunna se
vad det är som mig så mycket stör
med texter som kan vara fantastiska
men som ofta av någon anledning
för stunden mig ej på något sätt berör ...

 

 

 

 

___________________________
Tidigare publicerad här i augusti 2012
Flödets innehåll, mening och innebörd
torde sakna bäst före datum ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-01 04:14



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En personlig text med definierad avsändare till utvald mottagare innehåller ofta ett syfte som
som berör i högre eller lägre grad rent känslomässigt. Men en text av mer allmän karaktär med eller utan direkt avsändare förväntar sig heller inte något direkt svar utan mer av kollektivt agerande eller tänkande.
2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP