Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malta

Mitt på det öppna blå
Under den skinnande gula solen
Bortom fastlandets vidsträckta kuster
Ensam bland milslånga hav
Står stolt till trots mot vädrets totala makt
Hem för dussintals kulturer och riken genom årtusenden
Överlevt pest, invasioner och världskrig
Vägrar låta sig tämjas av mänskligt maktspel
Skyddad och befäst av sin unika natur och skepnad
Mäktiga klippor omringar dess gränser mot havet
Gästvänligt land för besökare men oslagbar fästning mot erövrare
Skön värme för livsnjutare men stekande hetta för inkräktare
Par av paradisöar mitt på det hav som binder norr med syd, öst med väst
En mittpunkt där mänskligheten har mötts, utvecklats och förändrats
Till både det bättre och det sämre
Medan dess natur varar och behåller sin unika skönhet
En historiens centrala punkt för mänskliga förändringar och revolutioner
Ty mitt på Medelhavets mäktiga oändlighet
Står Malta redo att möta framtidens utmaningar
Likt hur den har mött historiens motgångar




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 62 gånger
Publicerad 2021-06-01 05:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP