Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resande

Glider med vindarna
längs himmelen blå
en långväga seglats
så svårt att förstå
de är flyttfåglar
som söker sig en vän
att de hittar vägen
det har de på känn

Flykt över bergen
och vildaste ocean
de trivs i friheten
långt från storstan
de lär sin avkomma
flygkonstens sätt
den egna kompassen
att alltid hitta rätt

Vagnarna kränger
på sten och makadam
de är resande folk
som bara måste fram
ständigt på vägen
har svårt att slå rot
en förbisedd skara
ofta utsatta för hot

De slår sina bopålar
i någon avlägsen stad
en plats nära sjön
nära naturen blad
oftast skapas bråk
med något lokalt gäng
då går färden vidare
till nästa sväng

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-03 07:05



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Alla, vem vi än är så har vi ett mål när vi flyttar
2021-06-04

  Kungskobran VIP
Zigenarnas öde i kontrast till flyttfåglarna
Intressant konstruktion

2021-06-03

  Maria Sundelin VIP
Resande och flytter kan ske på många olika sätt och skäl
2021-06-03

  Lottie Ålhed VIP
Vacker om olika sorters ”flyttfåglar”.
2021-06-03

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning om olika resor både bland djur och människor
2021-06-03

  Öknens Ros VIP
Det finns olika slags "flyttfåglar", de som flyttar med vindens hjälp och de som flyttar längs vägarna. Båda söker ett mål.
2021-06-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO