Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen den ende guden

Ignoransens mörker har härskat över det blinda folket
Förlett dem till närsynthetens fallande avgrund
Förhäxat deras sinnen med intoleransens lögner och falska löften
Smickrat dem med dess härskare oärliga silvertungor
Förblindat dem åt att vörda makten som deras enda gud
Kedjat och förslavat den sanna potentialen
Som det mänskliga förnuftet kan åstadkomma
I årtusenden kan ignoransen och intoleransen härskat absolut
Använt falska ideal och symbolism
För att charma till sig folkets underkastelse
Men kunskapens ljus har slagit sig
Genom intoleransens mörker
Och brutit loss närsynthetens förslavande kedjor
Bidrar med sig toleransens omfamnande och öppensinnade värme
Raserar de falska idolernas totala makt
Och gör det möjligt för folket att inse
Att det enda gud som de behöver tillbe och respektera
Är sanningen själv




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-02 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP