Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I Den förkultiverat verbaliserade Trädgården



Man väljer de ord man vill
Minnas de som tynger och
sticks,bränns och svider

De som spred sig med förakt
och Vanära, likt en gräsbrand
i prärien

Eller de snarfagra orden
De barndoms-rosenkindade,
De heta, de uppskattande ,
upplysande,tröstande.


Vilka ord sprider vi själva
Dagligdags?Som kommer
från gödselstacken

Och varför?. ..

Och vilka ord ger vi med
Rosenbloms doft till vem,
och i vilket syfte

Ordens betydelse för
Andra och hur de ser
På oss

Som från två sidor
om det goda o det
onda Lindormsträdet

Var natt och dag
Från meningens
ostyriga Lag

Den mening som blev
Lagd inom oss. ..

Eller de som vi utlägger
Hela tiden för att hela
tiden?

Innan vi själva blåser bort

Och våra tankar för
-vandlas till gruskorn

Som förs med vindens
hjälp till den stora Ord
-förråds Öknen

På andra sidan bortom

Salvadorernas utsträckta
Föreställningsvärld.













©©©sefarge©©©




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-03 09:58



Bookmark and Share


  bumerang

Jag blir helt lyrisk av dina ordval.
Bara rubriken.
”Meningen som blev lagd inom oss”
”På andra sidan bortom” osv
Dina ord betyder att ord betyder. !
2021-06-03

  Kungskobran VIP
De oförsiktiga ordens val
är för alltid mitt kval
skulle jag skrivit på ett annat sätt
det är inte lätt
att veta vad som är rätt
2021-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP