Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Vanmakt"

Rutiner är tillvarons väl och ve,
dess dagliga skuggestalter.
De ger oss sötma och salter
och tillför samtidigt viss kvalité.

De kallas ibland för trista vanor
eller ovanor till och med.
Ändå ger de klara besked,
stakar ut vardagens trygga banor.

Promenader, måltider, städning, fest,
är sedvanliga detaljer.
Kanske familjebataljer
om vem som bråkar minst och mest.

Helst behåller vi våra rutiner
men bryter väl någon ibland.
Det är som att gå i ledband
om våra vanor blir till doktriner.

Med rutiner fördriver vi tiden
och gör vad som oss behagar.
Vi har våra egna lagar
och bevarar på så sätt husfriden.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-03 10:26



Bookmark and Share


  A. S.
Vilken fin betraktelse över vardagens rutiner, fyndiga rim och vändningar från sedvanliga detaljer till familjebataljer!
2021-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström