Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Putin träffar Laleh





Nordkoreas president
har bestämt att det är förbjudet att tala.
Bara han får.
Hans fruar får stöna
när han lägrar dem.

Hans högra hand, Putin,
har begärt att få tala Västeuropa till rätta.
Bryssel har bestämt att låta en artist träffa honom.
Det blev Laleh.

När Putin öppnade munnen
började Laleh sjunga
och ut ur munnen rann allt
från t.A.T.u. och Pussy Riot.

Laleh blev själv överraskad
men Putin tog sig för hjärtat,
förvandlades till en dagslända
och dog.

Tidningsrubrikerna dagen efter
var fulla med raster
men använde man förstoringsglas
kunde man se vad som stod där.

Ingen sa nåt.
Man fick ju inte prata.
Yttrandefriheten hade nu blivit så självklar
( Putins döda finger pekade på Laleh )
att man inte behövde den.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2021-06-03 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP