Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven med BenGust.


Aftontoner

Mellan björkstammars
tysta skuggspel smyger
nu tjäderleks toner fram

som kluckande omlott
med lommens klagan

runt ikring solslingor
löpande amok i sin ivran
att stråla och förgylla

skirdallrande vingar
i den mojnande vind

en mård följer stint
trädens schatteringar
i hopp om ekorrföda

det lövskogsaromatiska
övergår vartefter i kåddoft

så slukas solens gula
bland granars dunkelgrönska
strös så över sömnigt vatten

stillsamt tonar
alla aftonklanger ut
över tjärn och sjö




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-03 18:30



Bookmark and Share


  Susen VIP
Naturens vackerhet poetiskt skildrat.
2021-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som jag är där.
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP