Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Linudden i juni

Juni höjer sin tredje spegel

Det finns träd, löv, grenar;

valv
vars skuggor skimrar
av fördragsamhet
och fåglar:

göken, koltrasten, dubbeltrasten,
rödvingen
- rödhakens kemiska splitter ur osynligheten

Det finns en kropp
klädd i himmelshöga ädellövträds beskydd
och äventyr,
stadd i existensens hemlösa harmoni,
Terry Rileyritualers radband tornertrillade
i renstämda drömmar av silver, drömmar av guld

och jag förstår, djupdrömd,
att jag är den kroppen

men jag hör den nynna i lövverkens grönskala

Jag står en stund kring nuet,
stilla som trädens stammar
som rakar upp
i dendritiska hissars höghet,
och jag hör hit
när myggorna sticker mina bara ben

Barken är hud, huden bark,
och en stund, stödd på mountainbiken,
hör jag Linuddsskogens medvetande tänka
i takt med sina himmelshöga stammar,
fågeldiamanternas glitter,
myrsamhällenas vidunderliga samklang
och mycelens distribution av näringsämnen
träden emellan,
i urgammal solidaritet

och jag hör mitt skeletts sånger
i porösa pavaners dendritdanser
in över land;
fotosyntetiska barnaröster
i skogens svävande katedral,
långt i samlade existensers lövtunnhet,
valv på valv,
Östersjön doftande
av tång och bräckvatten
genom junis överdådiga ädellövsbeskärm

när motorbåtarna slår i krabb sjö
i Skanssundet bortom lövmassorna,
lite grand som kvinnor i svartvitt
som piskar mattor
i mitt minne




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2021-06-03 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP