Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bortskänkta katter

En krona tassen.
Är de inte värda mer?
Den kärlek de ger.
Den lycka de ger.
Den harmoni de ger.
Kan inte mätas i pengar.
Och nu, dessa sommarkatter.
Gör att jag ryser.
Blundar för sanningen.
Som finns där ute.
Den plåga som väntar dem.
De övergivna katterna.
Jag vet.
För jag har varit på katthem.
Jag har hört om deras
trasiga historia.
Alla dessa tusentals hemlösa katter.
Som valdes bort.
Men en gång dög.
Till att vara.
En trasdocka.
Men även trasdockor
har ett hjärta.
Även trasdockor har känslor.
Även trasdockor behöver
någonstans att kalla hem.
För alltid.
Så blunda inte.
Utan se.
Om du möter kattens blick.
Blinka sakta tillbaka.
Och har du tur.
Om katten väljer dig.
Har du en vän.
En vän av guld.
Kattguld.






Fri vers av Black raven VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-04 00:16



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
BRA! Är själv varm djurvän. (Har en brun, underbar pudel och tycker mycket om katter!)
2021-06-04

  Öknens Ros VIP
Din text belyser ett problem som återkommer varje år, alla sommarkatter som överges när ägaren tröttnat på den. Hur tänker dessa människor egentligen, det är ju en levande varelse de åtagit sig att sköta om. Nä, fy för såna personer!
2021-06-04

  SatansSon
24 karats guld. de är värda 250000 styck. ser att du är kattälskare redan på ditt profilfoto.
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP