Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orons tid

Röster tystnar
vilka kunde berätta om ondskans
olika uttrycksformer

Människovärde, demokrati, jämlikhet
för att nämna några begrepp
har successivt börjat tappa sin innebörd
mer än att de nämns i festtalen

Kampen för dessa begrepp
känns alltmer avlägsna
och tenderar att hamna på historiens soptipp

Kvar finns de enkla snabba lösningarna
på komplexa problem

Vi lever i en orons tid
historielöshetens tid
quick fixens tid




Fri vers av AA VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-04 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AA VIP