Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doftschersmin

 

 

Vår dotter hade planterat
en doftschersmin i trädgården

sommaren hon dog
blommade den för första gången

jag gick ut i natten och bröt några kvistar
som jag lade i hennes händer

jag har kluvna känslor
för den vitblommande och doftande busken

påminner mig om livet och döden
om glädje och sorg




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-06-04 09:36



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Din dotters doft
väcker minnen
och visar
vägen
till

att hon är här


Tack!

<3<3<3
2021-06-10

  Poesia VIP
En blomma till tröst av händer som varit som planterat denna väldoft, som en hälsning varje sommar - bitterljuv och stor saknad men ändå - vackert vävt om djup sorg
2021-06-07

    GG
Dikten påminner mig om minnen som bringer glädje då de påminner om en älskad vän, men även smärtan att denna gått bort.

Eller bara minnen av vackra tider, som är menade att vara slut.
2021-06-06

  M.Eta
Kram!
2021-06-04

  överlevaren VIP
Känslosamt...
2021-06-04

  Niliboy
Minnen kan vara tuffa ibland!
2021-06-04

  Susen VIP
Starka rader som berör i hjärtat. Just glädje och sorg hand i hand. Du återger en vacker bild om livet och döden.
2021-06-04

  Olof Lagerhorn VIP
Innerliga ord om sorg, saknad och kärlek
till er dotter.
2021-06-04

  Eva Helene VIP
Förstår mycket väl att du känner dig kluven i dina känslor, men åh så ljuv doftschersminen är! Och din dikt så vacker i sitt vemod.
2021-06-04

  ULJO
Så fint skrivet Marita i all sin melankoli.
2021-06-04

  Maj-Lis VIP
Berörande , sorligt och vackert
2021-06-04

  Monica Lindgren
Det gör ont att läsa denna dikt. Nästan outhärdligt... Men kanske ändå på något sätt nödvändigt att sätta ord på sorgen!
(Har just läst Kristina Sandbergs bok: En ensam plats.)
2021-06-04

  Sparvögat VIP
Doften av kärlek i saknadens tid...
Fina ord
2021-06-04

  Öknens Ros VIP
Bitterljuva minnen.
2021-06-04

  Kajan VIP
En berörande text, där kärlek, skönhet och sorg samsas.
2021-06-04

  Feliaxel VIP
Så vackert men också vemodigt
2021-06-04

  Maria Sundelin VIP
Det vackraste kan även vara det smärtsammaste
Varma kramar
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP