Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fanatismen

Kunskapens ljus har slocknat
Slocknat av kunskapsföraktets mörker
Vetandets pelare har brutit itu
Krossade av närsynthetens destruktiva storm
Och den nya mörka tiden har erövrat världen
Fanatismens lust för makt har förintat den utopi
Som kunskapen hade skapat med sin upplysta vision
När idén om en bättre värld mördar dess förverkligande
Den kunskap som har hjälpt människan att resa sig
Från trädens grenar för att med tiden bli världens härskare
Har lönnmördats på intoleransens och fanatismens blodiga slaktbänk
Och människan har återgått åt att krypa och kräla på alla fyra
I rädslan för den högre makten
Och de giriga män som gömmer sin sanna lömskhet
Bakom ignoransens symboliska altare
Med det falska ljuset hängande över dess arroganta, trångsynta gloria
Medan det sanna ljuset som skulle leda människan
Till upplysningens paradis
Är slaktat för alltid




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-04 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP