Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusår ifrån


denna våren är mer högljudd

fåglarna kvittrar inte

de sjunger inte

utan de skriker

och har dundrande konserter

i trädens grenar


denna våren är allt annat än blek

färgerna sprakar som fyrverkerier

fjärilarna sveper fram och nästan nuddar

humlorna är utrustade med propellrar

bina under paradisäppelträdets blom

brummar ihärdigare än någonsin


i denna sprakande vårflod

när allt är upphöjt till gånger tio

när solen bränner het

när tiden doftar av hägg och syren

förtärs jag av mörkret

som vägrar släppa tag















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-04 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP