Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humlepastoral

månen vilar nu

i ett halvt nästan
utsuddat läppavtryck
mot himlens blånad

rhododendron prålar
i sin karmosinklädsel

alla blomsters drottning

bland gårdens blad
och strån
yr bondsyrenens arom

likt en välborstad rya
ligger rapsmattan
utrullad över vida fält

fritt går min tankevandring
genom vårens humlepastoral







Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-04 21:03



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En underbar dikt, livfull, och där orden sammansmälter till en enda upplevelse.
2021-06-16

  BenGust VIP
Expressiv och andäktig utblick.
Rapsmatta, maffigt nyord.
2021-06-05

  Larz Gustafsson VIP
"Rhododendron is a nice flower"
(Roxy Music)
2021-06-05

  Gin83
Väldigt vackert och visuellt

2021-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP