Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 Ryssland, stort beslut angående USA.

 *Putin tar bort tillgångar i dollar från den nationella fonden: Vi behöver inte USA, Ryssland meddelade nyligen att man helt vill bryta förbindelserna med USA, varför det kommer att ta bort US-dollarn från National Welfare Fund (NWF). Beloppet är enormt, värt 186 miljarder dollar. Beslutet fattades efter att Washington fortsatte att införa sanktioner mot Moskva. Rysslands beslut mot Förenta staterna tillkännagavs på torsdagen vid International Economic Forum i St Petersburg av finansminister Anton Siluanov. Rysslands beslut träffar USA "Precis som centralbanken har vi beslutat att minska NWF: s investering i dollartillgångar", sade han enligt en Reuters-översättning. Han tillade att fonden kommer att investera i euro, kinesiska yuan och guldtillgångar i gengäld. Förändringarna förväntas ske nästa månad. När de är färdiga förväntas andelen euro-tillgångar i fonden öka till 40%, yuanen till 30% och guld till 20%. Den japanska yenen och pundet kommer antagligen att stå för 5% vardera. Beslutet ansågs vara extremt politiskt Timothy Ash, suverän strategi för tillväxtmarknader på BlueBay Asset Manager, beskrev beslutet att ge upp amerikanska dollartillgångar som "mycket politiska", vilket är tänkt att "skicka en signal" till president Joe Bidens administration före nästa möte med presidenten. Vladimir Putin, skriver CNBC. "Meddelandet är" vi behöver inte USA, vi behöver inte handla med dollar och vi är osårbara för USA: s sanktioner ", sade han i en forskningsnot efter tillkännagivandet och tillade att det skulle kunna tolkas som en underteckna att Moskva väntar på fler amerikanska sanktioner. Biden har infört nya sanktioner mot Ryssland Biden-administrationen införde en serie nya sanktioner mot Moskva i april i samband med påstådd inblandning i valet 2020, en kolossal cyberattack mot amerikanska regeringen och företagsnätverk, men också med olaglig annektering och ockupationen av Krim och kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Den ryska regeringen förnekar alla anklagelser. Baserat på Rysslands oljepengar var NWF ursprungligen utformad för att stödja det nationella pensionssystemet. Det är en del av Rysslands guld- och valutareserver, som uppgick till 600,9 miljarder dollar den 27 maj, enligt Reuters.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2021-06-04 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP