Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en liten vetenskapligt baserad sanning som kom för mig när jag läst om pågående globala problem och lokalt nationella vilka är på grund av kortsynthet, girighet och bristande tro på framtiden ...


Den verkliga förändringen ...

... lär bli 
smärtsammare 
än någon kan föreställa sig

när politiker
och andra beslutsfattare
i allmänhet
men också
alla tillhörare i synnerhet

upptäcker att
Världen inte går under
i december 2012
eller vid någon annan
förespådd snart 
annalkande tidpunkt ...

Men att Världen
liksom Universum
befinner sig i
ständig förändring
anpassning
och omställning

på grund av skeenden
vilka är oavhängiga
våra mänskliga
tillkortakommanden
och kortsiktigt stupida beteenden ...

Så tyvärr måste jag 
avslöja för er
det ni egentligen 
inom er redan vet

Notan för er kortsynthet
och konsekvenserna
för ert förnekande av ansvar

försvinner inte i ett framtida kaos
Den kommer!
Var så säkra på detta faktabaserade påstående ...
Att ni klarat er så länge 
innebär bara att den universella administrationen
behövt mer tid - men också en paus
för att kunna beräkna kostnaden
såväl totalt som per individ

för vårt redan sedan allt för länge
fort jämt pågående kaos ...

Men även om det kommer att göra ont
i såväl plånböcker som i själ och hjärta
hos alla utan undantag

- så även för sådana som du och jag -

så kan det ej bli värre än det redan varit
och så ock ännu för så oändligt många är

Sen blir det bättre på något eller flera olika sätt och vis
- Men det kommer att ha sitt inte alltför 
bekväma pris ...

Orsak och verkan
kommer att vara grundläggande
för alla och envar
att få insikt om och förstå fullt ut

Världen liksom universum består
om än de är under ständig förändring

Men utan denna insikt och förståelse
lär människans historia som art på jorden
så småning om helt ta slut ...

 

_____________________________
Tidigare publicerad här i september 2012
Är övertygad om att flödets budskap, mening och innebörd
saknar bäst före datum ... tyvärr ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-05 06:44



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Om femhundramiljoner år kommer inte flercellig liv kunna leva på jorden på grund av klimatförändringar.
Människan kommer långt före det finna andra boplatser i universum.
Är två graders temperaturhöjning
om hundra år jordens undergång?


2021-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP