Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgrunden

I förgrunden till helvetet
Hålls grytor kokande
Hettan slingrar sig upp
Mot grottans tak
Söker en väg ut

Ångan väller upp ur
Klippor å skrevor
Värmen pockar på
Tränger sig in genom
Porerna
Mörar köttet
Mjukar upp

Gångjärnen gnekar å skriker
Smärtan ur de föråldrade
Järnen

Ett rytmiskt dunkade
Tar sig ut
Det uppvärmda köttet
Brister ut i dans

Kropparna vägrar
Stå stilla
Vrängs fram och tillbaka
In i förgrunden
Till helvetet.





Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-05 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t