Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftangrepp som lanserades av Turkiet i Irak.

Tre civila dog.

Tre civila dödades på lördag och två andra skadades i ett turkiskt luftangrepp med en drönare på ett flyktingläger i norra Irak, rapporterade Reuters och AFP.

Det är Makhmour-lägret, cirka 180 km från den turkiska gränsen, som den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan sa på torsdag var en "inkubator" för militantes.

En kurdisk parlamentsledamot från Makhmour sa att razzian riktade sig mot "en lekplats bredvid en skola" i ett läger som inrättades av FN i slutet av 1990-talet för att hysa kurder som hade lämnat Turkiet.

Biträdaren nämnde att inga barn dödades. Komplicerad konflikt på axeln Turkiet-Irak Raidet kom timmar efter att ett bakhåll av Kurdistan Workers 'Party (PKK), som ansågs terrorist av Turkiet och dess västra allierade, dödade fem peshmerga-krigare i irakiska Kurdistan, allierade i Ankara. Ankara anklagar Irak för passivitet och säger att det inte har något annat val än att vidta åtgärder mot den irakiska PKK själv.

På torsdag jämförde Erdogan Makhmour-lägret med Qandil-regionen i östra Irak, den största basen i PKK, vars konflikt med Turkiet har resulterat i mer än 40 000 dödsfall sedan 1984. "För oss är Makhmour och Qandil lika viktiga frågor.

Varför?

Eftersom Makhmour nästan har blivit en inkubator för Qandil, och om vi inte ingriper kommer han att fortsätta att producera terrorister, "varnade han. "

Om FN inte städar upp denna plats kommer vi att ta hand om den", sa Erdogan.

Turkiet inledde en ny militärkampanj, luft och mark, mot PKK i Irak den 23 april, där den också använder drönare, som experter säger är en militär "revolution", eftersom de tillåter lokalisering, identifiering och eliminering av mål i flera protokoll, konstaterar AFP.

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-05 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP