Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Sveas dag

Idag är det Moder Sveas dag.
Idag finns hon där fast kanske lite svag.
Många är det som utnyttjat hennes generositet,
ja både du och jag om detta faktiskt vet.
Moder Svea har varit en stark kvinna
och ingen har någonsin fått henne att försvinna,
men nu är hon sjuk, försvagad och trött,
ty på senaste tiden hon många problem mött,
människor som henne i botten styrt
och det länge i olika människor pyrt.
Hur länge ska Moder Svea orka hålla ut,
när ska det på dåraktigheterna ta slut?
Jag böjer mitt huvud i vördnad för en "kvinna"
som jag ändå hoppas ska segern vinna.

Glad Nationaldag önskar jag alla läsare.




Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-06-06 08:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sverige kommer tillbaka
2021-06-06

  Öknens Ros VIP
En talande text om vad som håller på att ske.
2021-06-06

  Gunnar Hilén VIP
Bra diktat ! Tack desamma !
2021-06-06
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP