Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivkramp

Jag sätter mig ner för att skriva en dikt,
om det vill sig väl blir det något av vikt.
Annars får rimmen duga.

Kanske skriver jag något om en komet
som rusar genom rymd i sin ensamhet.
Likt en surrande fluga.

Nej, det får nog bli något mer jordnära,
som att koka gröt eller stryka tjära.
Men det är lite för lamt.

Vad sägs om kärlek och glödande begär
med bultande hjärtan och allt vad det är.
Om jag skildrar lagom tamt.

Om jag bara visste vad ni er väntar
och på önskningarnas dörr lite gläntar
så kanske jag får förslag

Tills vidare tar jag en stilla fika
i väntan på att ni ska mig berika
med något som ger behag.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-06 13:24



Bookmark and Share


  aol
Ja fint just såsom jag själv kan tänka
2021-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström